Loopgroep Chaam

Het laatste nieuws

Veel opstappers en geen opstapgroep!

Blijf vooral thuis! De huidige beperkende maatregelen hebben ook invloed op het beoefenen van sporten. Hardlopen is nog zeer goed mogelijk, sterker nog, het wordt door verschillende artsen en deskundigen juist aangeraden. Hardlopen blijft toch de basissport ook voor andere sporten; het op peil brengen of houden van een basisconditie.
Nu ontstaat een tegenstrijdigheid. De belangstelling om te starten met hardlopen is groot en de vragen van startende hardlopers zijn talrijk, terwijl onder de heersende omstandigheden op de geplande datum 6 april niet gestart kan worden met de opstapgroep.
Voor alle geinteresseerden dan ook op deze plek de melding: Blijf vooral uw vragen stellen, zoals u dat nu al doet! Geen vraag blijft onbeantwoord en zodra de mogelijkheid weer mag bestaan, bezien we hoe er mogelijk alsnog aan een opstapgroep vorm gegeven kan worden. We houden u op de hoogte.  

Geen gezamenlijke training tot nader bericht.

Gezien de heersende omstandigheden, maatregelen en richtlijnen, zijn er tot nader bericht geen gezamenlijke trainingen.
Gelukkig leven we in een prachtige omgeving en biedt de zomertijd weer meer mogelijkheden om individueel te blijven hardlopen zonder contactmomenten. Blijf bewegen en vooral: hou elkaar gezond!  

Berichtje van de trainer

Hallo Loopgroep,

Even een berichtje van jullie trainer.

Het is normaal gesproken niet zo erg om eens rustig aan te doen en een tijdje niet te trainen / lopen. Maar deze corona-ellende duurt maar al te lang.
Alleen een stukje gaan lopen kan nog steeds als je de regels in acht neemt.
En zeker nu de klok verzet is en het 's-avonds wat langer licht is kan je mooi een stukje in het bos gaan lopen.

Van mij nog een tip voor jullie: Dit is het moment om aan krachttraining te doen.
Denk je bij krachttraining meteen aan de sportschool vanwege de halters en apparaten, en dus aan krachttraining doen gaat ook niet want de sportschool is ook dicht?
Je kan thuis prima oefeningen doen waarbij je je eigen lichaamsgewicht als "apparaat' gebruikt. Denk aan push-ups , sit-ups e.d.

Op Google vind je nog meer oefeningen die je kan doen.
De krachttraining wel afwisselen met rek en strek oefeningen.

m.v.g. Gerard  

30 JAAR LOOPGROEP CHAAM

Een geweldig leuk feest, dat was het.
Het kan inderdaad in één zin.
Dat zou wel veel tekort doen aan de alle inspanningen van John, Ruud, Aly en Hilda.
Ze hebben er een jubileumfeest van gemaakt.

Een geweldige eigen gebakken taart met een letterlijk dubbele bodem om te vieren dat de 30 jaar Loopgroep Chaam ook opgegaan zijn in 65 jaar hardlopen van Jan Olieslagers. Jan die hierbij terecht trots een bijzondere selectie bekers en zware medailles met ons wilde delen.

Prachtige zeldzame geschriften die Marion van den Broek uit haar Loopgroep archieven gehaald heeft en waarin duidelijk werd hoe tactvol in 1997 de contributie betaling aan de orde werd gesteld en door het 22 jaar oude interview werden de ambities en motivatie van visionair Adriënne de Bie eindelijk duidelijk.

Bijzonder leuk was de aanwezigheid van vroegere trainers. De nog voelbare trainers Alexander en Sjors Picard en Paul van Dongen die met zijn sportfotografie onze actieve wedstrijdlopers nog altijd in zijn vizier houdt. Wat hierin extra bijzonder mocht zijn, was de aanwezigheid van de aller eerste trainer van 30 jaar geleden, Jan Graven. Dat na al die jaren de aanstichter en oprichter van deze groep nu nog spontaan even zijn verhaal met ons wilde delen, maakte het jubileum compleet.

Omringd door een heerlijk diner zoals dat bij Loopgroep Chaam past, werd de dertig jarige geschiedenis van de Loopgroep heel ludiek boven gehaald met krachtige kernwoorden, zeer strijdbare fanatieke loopgroepleden en afrondend het fantastische verjaardagsfeestspel. Als dan bij de prijsuitreiking de organisatoren opstaan voor het volgende feest op 25 januari, is het feest zeer inspirerend geweest èn geslaagd!

Dankjewel voor jullie aanwezigheid, want alleen samen kunnen we er een feestje van maken!
Met een groot compliment en veel dank aan Hilda, Aly, John en Ruud!

Dit feestje was weer een dikke onderstreping van het bestaan van Loopgroep Chaam:
of je nou 45 keer per jaar komt trainen of 4 keer en of je nou 30 jaar lid bent of 3 maanden;
iedereen kan zich thuis voelen.
Dat is 30 jaar zo geweest en dat gaat met deze verbondenheid nog minstens 30 jaar door!  

Jarigen

Vandaag

Marion van den Broek

Morgen

Maarten Jansen

Overmorgen

Laura den Dekker

Zaterdag

Tamara Nelemans

Maandag

Eugenne Van den Broek


April
zomadiwodovrza
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30